ASAS Sertifisering AS Kontakt

Usikker på sertifisering? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Fordi vi kan sertifisering!

Vi har revisorer spredt over store deler av Norge

Les mer på våre sertifiseringssider for å lære mer!

Alle nyheter

Informasjon og nyheter for sertifiserte virksomheter.


2020.12.21  Kranfører til sykehus etter arbeidsulykke
En kranfører skal ha fått skader i lår og bekken etter det som blir betegnet som en arbeidsulykke i Sandvika.
Ulykken skjedde på en anleggsplass, i nærheten av Hamangskogen i Sandvika. På Twitter meldte politiet klokken halv ett mandag om en kranfører som var blitt utsatt for en klemskade.

Han er frigjort og ambulansepersonell er på stedet, står det i meldingen.
følge et vitne på stedet så det ut som en kran mistet festet og falt i bakken under en arbeidsoperasjon.

Politiet opplyser at det er en norsk mann, tidlig i 40-årene, som er rammet.
Politiets operasjonsleder, Andre Kråkenes, bekrefter at ulykken har skjedd i forbindelse med montering eller demontering av en heisekran. Vedkommende har fått skader i lår og bekken, og blir kjørt til Ullevål sykehus, sier Kråkenes.

Politiet vil opprette sak på forholdet og Arbeidstilsynet vil bli varslet.
Les mer på: budstikka.no
 
2020.11.23  Kvinne i 20-årene til sykehus etter å ha blitt påkjørt av gaffeltruck
En kvinne er fraktet til sykehus med luftambulanse etter å ha blitt påkjørt av en gaffeltruck på et fiskemottak i Vardø. Hun er påført moderate skader.
En kvinne i 20-årene er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en arbeidsulykke på et fiskemottak i Vardø i Troms og Finnmark.

«Politiet har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. En person påkjørt av en gaffeltruck. Vedkommende er bevisst og tas hånd om av ambulansepersonell», skrev politiet på Twitter.

? Kvinnen ble påkjørt av trucken inne på fiskebruket og ble på et vis liggende fastklemt etterpå. Hun ble frigjort før politiet kom til stedet og er blitt sendt i luftambulanse til sykehuset i Kirkenes, sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide i Finnmark politidistrikt til NTB.

Finnmarkssykehuset opplyser til NTB at pasienten er moderat skadd og at tilstanden er stabil. Hun er til behandling og utredning.

Politiet jobber med tekniske undersøkelser og avhør på stedet. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Det er ingen mistanke om rus- eller alkoholpåvirket kjøring, opplyser politiadvokat Lisa Moon Sneve i politidistriktet.
Les mer på: abcnyheter.no
 
2020.11.23  PERSON TIL SYKEHUS I LUFTAMBULANSE ETTER ARBEIDSULYKKE
En person er fraktet til sykehus i luftambulanse etter en arbeidsulykke i Vardø. Personen ble påkjørt av en gaffeltruck, og antas å være alvorlig skadet, skriver politiet på Twitter.

Politiet er på stedet og jobber med tekniske undersøker

? Vi etterforsker det som en arbeidsulykke. Meldingen er at personen er påkjørt, vi jobber på stedet med undersøkelser og vitneavhør for å finne mer ut av hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Jannicke Eide i politiet.

Personen har vært bevisst etter ulykken, opplyser hun.

I en pressemelding skriver politiadvokat Lisa Moon Sneve at arbeidstilsynet og kriseteamet i Vardø er varslet om saken.

? Krimteknikker og politipatuljer er til stedet og er nå i ferd med å sikre spor og avhøre vitner. Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe om hvordan påkjørselen skjedde. Det er ikke mistanke om rus eller alkoholpåvirket kjøring, skriver hun.

Finnmarkssykehuset opplyser til NTB at pasienten er moderat skadd og at tilstanden er stabil. Hun er til behandling og utredning.
Les mer på: vg.no
 
2020.11.16  Kan ikke anlegge sak i Norge etter arbeidsulykke fordi arbeidsgiver var forsikret i dansk selskap som gikk konkurs
Høyesterett avsa 11. november 2020 enstemmig kjennelse i avdeling - HR-2020-2175-A - som gjaldt et søksmål anlagt mot et dansk forsikringsselskaps konkursbo for å få fastslått at det er grunnlag for krav under yrkesskadeforsikring.

En mann som arbeidet i et norsk selskap falt i oktober 2007 og skadet seg. Han fremmet krav om å få dekket sitt økonomiske tap som følge av skaden under yrkesskadeforsikringen hans arbeidsgiver hadde tegnet i det danske forsikringsselskapet Gaia AS, senere Alpha Insurance AS.
Les mer på: advokatbladet.no
 
2020.10.28  Mann til sykehus etter arbeidsulykke: Påkjørt av truck
En mann er hentet av ambulanse etter en arbeidsulykke hos en bedrift på Lierstranda onsdag formiddag.
LIER: Nødetatene rykket ut til bedriften Thanke på Vitbank like før klokken 12.00.

Ifølge politiet skal en mann være påkjørt av en truck, og er fraktet til sykehus med skader i beinet. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

- Det hele fremstår som et uhell, opplyser politiet på stedet til DRM24.

Ifølge bedriften skal hendelsen ha skjedd i forbindelse med rygging. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om hendelsen.
Les mer på: Drammen live24
 
2020.10.19  Alvorlig arbeidsulykke: Mann påkjørt av hjullaster
Politiet melder at de fikk inn melding om en arbeidsulykke på Stengelsmoen i Alta mandag ettermiddag.

En mann i 30-årene skal ha blitt påkjørt av en hjullaster på anleggsområdet og skal ha fått skader i en arm. Politi og arbeidstilsynet er på saken.
Les mer på: ifinnmark.no
 
2020.10.17  18-åring døde i arbeidsulykke i Larvik
En 18 år gammel mann fra Larvik ble funnet død delvis begravet i jord sent fredag kveld.
Politiet mener 18-åringen døde i en arbeidsulykke, trolig i løpet av ettermiddagen fredag. Han ble funnet delvis begravd i jord, og hadde jobbet med en maskin som solder matjord, opplyser politiet.

Politiet fikk fredag først inn melding om at mannen var savnet, forteller operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt til VG.

? Senere var det noen i hans bekjentskapskrets som oppsøkte et sted hvor han kunne være, og fant ham der, forteller han. Mannen ble funnet klokken 22.50 fredag.

Pårørende er varslet og politiet mistenker ikke at det har skjedd 18-åringen noe kriminelt.

? Det er ting som tyder på at han skulle gjøre en type vedlikehold på maskinen, og så har det skjedd et uhell der han fikk matjord over seg, sier Grindem.

Til Østlands-posten sier han at 18-åringens familie og nære venner er i sjokk etter ulykken.
Les mer på: vg.no
 
2020.10.06  Fall vanligste arbeidsulykke
Av nærmere 22.000 arbeidsulykker skyldtes om lag en femtedel ulykker som følge av fall.
I 2019 ble det rapportert i alt 21.991 arbeidsulykker til NAV fra ulike deler av arbeidslivet i Norge. Det skriver Statistisk sentralbyrå.

Som foregående år er fall den vanligste ulykkestypen i norsk arbeidsliv i 2019. Fall er den mest rapporterte ulykkestypen innenfor næringsgrupper som gjerne blir assosiert med ulykker i arbeidslivet, som eksempelvis bygg- og anleggsvirksomhet og transport og lagring.
Les mer på: nso.no
 
2020.09.28  Nedgang i dødsulykker i arbeidslivet i fjor
Det vart registrert 33 dødsulykker i arbeidslivet i 2019. Det er det lågaste talet sidan 2000.

Frå 2000 til 2019 har talet på dødsulykker gått ned frå 85 til 33, noko som svarer til ein reduksjon på 52 dødsulykker eller over 60 prosent i perioden, viser tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB).

Talet på arbeidsulykker med dødeleg utfall på land var 29 i fjor, noko som er ei halvering frå 2000. Til sjøs var det berre tre dødsulykker i 2019.

For Petroleumstilsynet og Luftfartstilsynets tilsynsområde var det høvesvis null og éi arbeidsulykke med dødeleg utfall i 2019.
Les mer på: nordrenett.no
 
2020.09.24  Person til sykehus med alvorlige skader etter arbeidsulykke i Valdres
En fører av en dumper ble alvorlig skadd i Valdres etter at kjøretøyet veltet av veien i forbindelse med vegarbeid. Fører sendt til sykehus i luftambulanse.
Det bekrefter operasjonsleder Sidsel Svarstad i politiet i Innlandet overfor NTB.

Det var føreren selv som varslet AMK etter å ha kommet seg ut av dumperen. Han fremsto da som alvorlig skadet, men var ved bevissthet da nødetatene kom til stedet, sier operasjonsleder Svarstad til NTB.

Ifølge politiet lå skadestedet vanskelig til i en skråning, og personen ble fraktet med luftambulanse rett etter klokken 16.

Skadeomfang på vedkommende er foreløpig usikkert, men Arbeidstilsynet er varslet og det er opprettet sak.

Nødetatene fikk først melding om ulykken rundt klokken halv fire.
Les mer på: abcnyheter.no
 
2020.09.10  MANN I 50-ÅRENE FRAKTET TIL SYKEHUS ETTER ARBEIDSULYKKE
En mann i 50-årene er fraktet til sykehus med ambulanse etter en arbeidsulykke på Notodden der en gravemaskin veltet, opplyser politiet.

Gravearbeidet har foregått i en privat hage, og det er kun en person, føreren, som er involvert i ulykken, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men mannen var bevisst da han ble undersøkt av ambulansepersonell.

Politiet oppretter sak. (NTB)
Les mer på: direkte.vg.no
 
2020.08.22  Arbeidsulykke - mann truffet av rør
Politiet Sør-Øst har fått melding om en arbeidsulykke i Furuskotveien på Notodden.

En mann har blitt truffet av et plastrør på cirka 50 kilo under lossing, opplyser politiet.

- I forbindelse med at dette røret skulle flyttes, skled det av maskinen som skulle løfte det, og traff dermed vedkommende i ryggen, forklarer operasjonsleder, Tore Grindem.

Kjørt til sykehus
Han forteller videre at pasienten er kjørt til Notodden Sykehus for videre undersøkelse og behandling.

- For patruljen som var på stedet, framsto pasienten som lettere skadd.

Det opprettes nå en undersøkelsessak, og Grindem forklarer at Arbeidstilsynet også vil bli varslet i forbindelse med ulykken.

- Var røret godt nok sikret?

- Det har jeg ingen formening om, men vi konstaterer jo at det har skjedd et uhell, så implisitt vil jo det si at de har mistet kontrollen.
Les mer på: ta.no
 
2020.08.18  Veltet i hjullaster - uklart skadeomfang
Rett før klokka 14 ble politiet varslet om en arbeidsulykke i Åsgreina i Nannestad.

Der er det noen som har rygget med en hjullaster, så virker det som hellinga har blitt for kraftig, slik at hjullasteren har veltet. Føreren har selv klatret ut av hjullasteren, men det er uklart hvor skadet personen er, opplyser operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til rb.no.

Føreren er fraktet til sykehus og politiet er i skrivende stund fortsatt på stedet.

Ved 18-tiden opplyser påtroppende operasjonsleder, Tom Sandberg, at de ikke har fått noen tilbakemelding på førerens helsetilstand.

En legebil kom ambulansen i møte, da de skulle vurdere om han skulle sendes til Ahus eller Ullevål, men vi har ikke fått noe mer informasjon rundt hva som ble gjort, sier Sandberg.
Les mer på: rb.no
 
2020.08.13  Brannskadd under arbeid i vindmøllepark - brann i kran.
En person har fått alvorlige brannskader i en arbeidsulykke i Hardbaksfjellet vindpark, en drøy mil nord for Årnes i Åfjord kommune.

Nødetatene rykket torsdag formiddag til vindparken etter et branntilløp i ei kran. Brannen oppsto ifølge politiet trolig i forbindelse med reparasjon av krana.

Det ble først meldt at vedkommende var lettere skadd, men det viste seg senere at personen har fått både andre- og tredjegradsforbrenning. Ambulansepersonell behandler vedkommende på stedet, og politiet gjør undersøkelser.
Les mer på: t-a.no
 
2020.03.31  Arbeidsulykke i Dusavik - person skal ha blitt truffet av kran som løsnet fra vegg
Vedkommende er fraktet til sykehus av ambulanse, med skader i armer og bein, skriver Politiet i Sør-Vest.

Klokka 07:50 fikk politiet melding om en arbeidsulykke i Dusavik.
En vegghengt kran skal ha løsnet fra vegg og truffet en ansatt.
Vedkommende blir tatt med av ambulanse. Personen har fått skader i armer og bein.

Politiet oppretter sak.
Les mer på: bygdebladet.no
 
2020.02.28  Truffet av rør på ett tonn
En mann pådro seg skader i låret etter at et rør på cirka ett tonn traff ham under arbeid ved Tønne Huitfeldst plass på Sørhalden.
Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokken 10.14 fredag formiddag.

Den første meldingen gikk på at en mann var fastklemt mellom en maskin og et stort rør.

? Vi fikk meldingen klokken 10.14 via AMK og vi er akkurat kommet fram dit, opplyste operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til HA like før klokken 10.30

Mannen ble tatt hånd om av ambulansepersonell og fraktet til sykehuset på Kalnes.

Der ble det konstatert at mannen hadde pådratt seg skader i låret.
Les mer på: Halden Arbeiderblad
 
2020.02.25  Hodeskade etter losseulykke med truck
En mann i 30-årene er sendt til sykehus med hodeskade etter en losseulykke ved Lagunen.
? Ulykken har skjedd under lossing av et stort kjøleaggregat. Mannen, som er i 30-årene, har fått klemskader i hodet og overkroppen, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til BT.
? Det var bygd noen paller under aggregatet som ser ut som et svært kjøleskap. Det svikter i treverket under idet en truck tar gaflene under. Kjøleaggregatet vipper, slik at en hjelpemann får det over seg, sier Listøl.

Han anslår at kjøleaggregatet veier flere hundre kilo.
Les mer på: Bergens Tidende
 
2020.02.13  Arbeidsulykke i Drammen - mann påkjørt av truck
En 30 år gammel mann er fraktet til legevakt og arbeidstilsynet varslet etter en påkjørsel i Drammen torsdag.

DRAMMEN: Ifølge politiet skal hendelsen ha skjedd ved 11.00-tiden.

Mannen er sjekket på legevakt og det er ikke rapportert om alvorlige skader.
- Mannen hadde hodetelefoner med radio på, opplyser politiet.
Politiet har opprettet sak på forholdet, og arbeidstilsynet varslet.
Les mer på: Drammen Live 24
 
2019.12.14  Kvinne i klem mellom kran og bøyle i oppdrettsanlegg
En kvinne i 20-årene har vært involvert i en arbeidsulykke på et oppdrettsanlegg i Festvåg i Nordland.
Kvinnen jobbet på oppdrettsanlegget da ulykken skjedde. Hun har havnet i klem mellom en kran og en bøyle i vannet, sier operasjonsleder Mats Bernhoft. Kvinnen var ute i en arbeidsbåt for å jobbe på bøylen når hun havnet i klem mellom bøylen og en kran. Bernhoft opplyser om at kvinnen ikke havnet i vannet under ulykken. Skadeomfanget til kvinnen er fortsatt ukjent.
Kvinnen ble fraktet til Nordland Sentralssykehuset i Bodø med Sea King redningshelikopter.
Politiet har tatt beslag på kranen og arbeidsmåten for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Arbeidstilsynet er varslet og politiet har vært i kontakt med arbeidsgiveren til kvinnen.
Les mer på: tv2.no
 
2019.12.09  Mistet livet da gravemaskinen ble påkjørt av tog
Kristoffer Lindstrøm Westerfjell (20) fra Namsskogan omkom da han utførte arbeid på skinnegangen ved Storforshei på Nordlandsbanen.

Lørdag 7. desember kjørte et godstog nordover på Nordlandsbanen. Ved Storforshei i Nordland kolliderte det med en gravemaskin.

- Gravemaskinføreren utførte arbeid langs toglinja på oppdrag fra Bane Nor. Føreren var ikke bevisst etter påkjørselen. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men mannen ble erklært død av lege på stedet, opplyser politiet til NRK.
Les mer på: at.no
 
2019.11.22  Truck rygget på mann i terminal
Politiet har fått melding om arbeidsulykke på Svolværterminalen fredag morgen.
- En person ble rygget på av elektrisk truck. Det er ulig bruddskade, sier politiet som oppretter sak på forholdet. Arbeidstilsynet også varslet, melder politiet i Nordland.
Politiet meldte fra om ulykken klokken 09.35.
Les mer på: ht.no
 
2019.11.19  Mann i 50-årene kom i klem mellom en vegg og ei gravemaskin og omkom.
Stod: En mann i 50-årene har omkommet etter at han kom i klem mellom ei en vegg og ei gravemaskin under arbeid i Stod i Steinkjer tirsdag kveld. Det melder politiet kl. 16.50.

Hendelsesforløpet er foreløpig uavklart, og det etterforskes videre, melder operasjonsleder Bjørn Handegard til Trønder-Avisa kl. 21.50 tirsdag kveld.
Les mer på: t-a.no
 
2019.11.15  Person kom i klem mellom lift og taket
Nordlys var i kontakt med både politi og brannvesen som fredag rykket ut til en arbeidsulykke på Senja. Ulykken skjedde i den nye storhallen som bygges i Islandsbotn.
Personen kom i klem mellom lift og taket, melder politiet.
Vedkommende, en mann av utenlandsk opprinnelse i 40-årene, var bevisst, og ble hentet av luftambulanse.
Les mer på: nordlys.no
 
2019.11.12  Kran veltet i Vestfold - varebiler knust
En mobilkran på 100 tonn har veltet i Sande i Vestfold. To varebiler og en lastebil er truffet.
Politiet fikk melding om hendelsen på Nordre Jarlsberg Brygge klokken 9 tirsdag.
Ingen er fysisk skadd i veltet, ifølge Sørøst politidistrikt.
Kranen er på rundt 100 tonn, ifølge TV 2. Det er ikke kjent hva som førte til at kranen veltet.
Les mer på: vg.no
 
2019.11.12  En person fikk foten overkjørt av en hjullaster ved det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo.
Like etter klokken 12 tirsdag meldte politiet om en arbeidsulykke i Bjørvika i Oslo.
? En person har fått foten overkjørt av en hjullaster ved det nye Munch-museet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til TV 2 kort tid etter ulykken.
Les mer på: tv2.no
 
2019.09.28  En person ble kjørt til sykehus etter at han falt fire til fem meter i en lift.
Klokken 1345 fikk politiet melding om at en kran hadde kollapset i Galgebakken like ved Verftet på Nøstet. Alle nødetatene rykket ut til stedet. Mannen var bevisst etter ulykken, han hadde smerter i rygg og ankel. Han er kjørt til Haukeland med ambulanse og har muligens knekt en fot, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik.

Mannen jobbet i en kran med å klippe noen greiner da den av ukjente årsaker dundret i bakken. Vi avhører vitner nå og sikrer spor. Vi venter også på å få sikret selve kranen. I tillegg vil vi avhøre den tilskadekomne, sier Hausvik til BA.

Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen, og politiet har opprettet en undersøkelsessak.
Les mer på: ba.no
 
2019.09.23  Person kommet i klem mellom støtteben og bil på kranbil
Ein mann i 40-åra skal ha komme i klem mellom hydraulisk støttelabb på kranbil og bil, melder Vest politidistrikt.

Mannen opplyste at han hadde smertar i mage og rygg etter uhellet. Han vart frakta til Haukeland sjukehus med luftambulanse.
Les mer på: strilen.no
 
2019.09.17  To personer kolliderte med truck.
Politiet ble tirsdag ettermiddag tilkalt til Coop-lageret på Gardermoen i forbindelse med en arbeidsulykke.

To personer skal ha krasjet med truck. Den ene var uskadet, mens den andre skal ha fått skader i ett bein, opplyser operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt. Personen som ble skadet ble fraktet med ambulanse til legevakt.
Per nå er det ingenting som tyder på at det var en alvorlig personskade. Politiet har vært på stedet og oppretter en undersøkelsessak, sier Sveen.

Det er likevel Arbeidstilsynet som kommer til å følge opp saken videre, får RB opplyst.
Les mer på: rb.no
 
2019.09.01  ASAS sertifisering har flyttet til nye lokaler
Fra 1. september 2019 finner du ASAS i nye lokaler i 3. etg. i hovedbygget på Thorøya. Gå inn i hovedinngangen, ta heisen opp i 3. etg. og ring på ringeklokka.
 

 


+