ASAS Sertifisering AS Kontakt

Usikker på sertifisering? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Fordi vi kan sertifisering!

Vi har revisorer spredt over store deler av Norge

Les mer på våre sertifiseringssider for å lære mer!

For sertifiserte virksomheter

Informasjon og nyheter for sertifiserte virksomheter.


2019.04.12  Mannlig arbeider skadet av gravmaskin. Skal ha fått skader i en fot.
En mann skal ha fått skader i en fot i forbindelse med arbeid på stedet. ? Han ble truffet en en gravmaskin som rygget, opplyser Frode Koltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt.
Les mer på: ba.no
 
2019.03.07  Hjullaster kjørte av veien i Finnmark
En hjullaster kjørte av veien i Hasvik fredag. Fører skal ikke være skadet, men ble likevel fraktet til legevakta for sjekk. Hendelsen er meldt inn som en arbeidsulykke, og skal undersøkes av politiet. Ulykken skjedde klokken 07:45. Det melder Finnmark politidistrikt.
Les mer på: ifinnmark.no
 
2019.02.19  Trucksjåfør fikk foten i klem
En trucksjåfør skal ha fått foten i klem. Klokken 1026 fikk politiet melding om en arbeidsulykke hos en bedrift i Ulsmågvegen på Midtun. ? Han skal ha fått foten i klem da han rygget med en truck, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Mannen i 30-årene kjøres til Haukeland universitetssykehus for behandling. ? Det blir sagt at det er et åpent brudd i foten, opplyser Kolltveit.
Les mer på:
 
2019.02.08  Påminnelse - vårt seminar er utsatt
Vil minne om at vårt seminar som skulle foregått 11/2 2019 er utsatt. Vi kommer tilbake med nye datoer på et senere tidspunkt.
 
2019.01.27  Verdens første el gravemaskin - og den er bygget i Norge
Verdens første elektriske gravemaskin, i stor størrelse, er bygget på Gjelleråsen i Norge. Selskapet Pon Equipment har sammen med Caterpillar laget maskinen som totalt veier rundt 26 tonn. Vi fikk en sniktitt på den aller første maskinen, av i alt åtte maskiner, som skal overleveres til Veidekke denne måneden. Denne vil etter alt å dømme settes inn i prosjekter der det er skjerpede krav til utslipp. Såkalte nullutslipps prosjekter. Med andre ord vil du trolig kunne se denne i Oslo titt til ofte, hvor det er strenge krav om utslipp. ? For oss er det viktig å ta i bruk ny teknologi som bidrar til å minske utslippet fra maskinparken vår, sier Øivind Larsen, anleggsdirektør i Veidekke, som sier maskinen de nå har kjøpt vil spare miljøet for omlag 52 tonn CO2-utslipp. ? Hadde vi skiftet ut alle de omlag 2500 gravemaskinene som finnes i denne størrelsen i Norge, hadde det tilsvart utslippet til 60 000 biler i året, legger Larsen til.
Les mer på: tek.no
 
2019.01.11  En person fikk en løftekrok i ansiktet hos Norsk Stål i Horten.
I 10:30-tiden rykket politi og ambulanse ut til Karljohansvern, etter at en person ifølge politiet i Sør-Øst fikk en løftekrok i ansiktet i en arbeidsulykke. HMS-ansvarlig i Norsk Stål sentralt, Terje Spilling, forteller at det var en kollega i umiddelbar nærhet av mannen som fikk med seg ulykken:
Les mer på: tb.no
 
2019.01.10  Mann falt 5-6 meter fra lift ? fraktet til sykehus
En mann i 50-årene er fraktet til sykehus med bruddskader etter å ha falt 5-6 meter i en arbeidsulykke i Tananger i Rogaland. Mannen var ikke ved bevissthet da politiet kom til stedet, forteller operasjonsleder Irene Ragnhildstveit til TV 2. ? Politiet fikk melding via AMK klokken 13.05. Mannen er fraktet til Stavanger universitetssykehus i ambulanse, sier Ragnhildstveit. Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til fallet eller om det har vært noen øyenvitner til ulykken. Mannen har bruddskader, men operasjonslederen vet for øvrig ikke noe om skadeomfanget. ? Når du detter så langt fra en lift, får du også et kraftig møte med bakken, men jeg kjenner ikke tilstanden hans slik den er nå, sier hun. Politiet er fremdeles på stedet og gjør sine undersøkelser, blant annet ved å ta vitneavhør. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet i saken.
Les mer på: tv2.no
 
2018.12.19  Mann fikk betongelement over seg i arbeidsulykke
En mann i 50-årene er brakt til UNN etter et arbeidsuhell i Tromsø. Mannen skal ha fått et betongelement over seg. Skadeomfanget er uvisst. Arbeidstilsynet er varslet, melder Troms politidistrikt. Klokken 14.00 oppdaterer politiet med at en hjullaster skal ha blitt bruk til å løfte/sette betongelementer på plass. Betongelementet har veltet og mannen ble delvis truffet av elementet. Ulykke skjedde like ved politistasjonen på Stakkevollveien.
Les mer på: nordlys.no
 
2018.11.08  Skadd i arbeidsulykke på Skattøra da truck veltet
En person ble lettere skadet i forbindelse med at en truck veltet ved en bedrift på Skattøra på Nord-Tromsøya. Arbeidstilsynet er varslet. Politiet vært på stedet og sak vil bli opprettet, melder Troms politidistrikt.
Les mer på: nordlys.no
 
2018.10.01  Informasjon fra ASAS Sertifisering oktober 2018
Utfyllende info med referanse til forskrift om administrative ordninger til våre sertifiserte opplæringsvirksomheter, ASAS veiledninger er markert i rødt Iht administrative ordninger 706 Les mer ved å trykke på linken under.
Les mer på: asas-informerer_1-2018
 
2018.10.01  Truckfører skadet i beina i arbeidsulykke
I forbindelse med en arbeidsulykke ved et transportfirma ved Elveveien i Larvik skal en sjåfør ha fått kuttet det ene beinet sitt tvert av. Frilansfotograf Geir Eriksen forteller til Østlands-Posten at sjåføren var i ferd med å losse da ulykken inntraff. En annen sjåfør som også skulle losse skal ha trykket feil på hydraulikkontrollen, og en lem skal dermed ha stått rett mot den skadde sjåføren da han kom kjørende med truck fra sin lastebil. Denne lemmen skal han ha fått rett under kneet, og med trucken som da presser på skal han ha fått beinet kuttet tvert av. ? Enkelt forklart har beinet kommet i klem mellom trucken og lasterampen, forteller Eriksen, som har blitt forklart hendelsesforløpet av personer på stedet. ? Om det har gått bra med det andre beinet, visste man ikke.
Les mer på: tb.no
 
2018.09.28  Skadet i arbeidsulykke på Hydro
HÅVIK: En ansatt ved Hydro på Karmøy ble like etter klokken 07.00 i morges skadet i en arbeidsulykke. Sør-Vest politidistrikt opplyser at vedkommende skal ha fått en tyngre gjenstand over seg etter at denne falt av en gaffeltruck. ? Vedkommende er ved bevissthet. Ambulanse og politi er på stedet, melder politiet.
Les mer på: hnytt.no
 
2018.09.16  Én kranbil velter i uka: ? Skremmende
Arbeidstilsynet og politiet gjør for lite for å forhindre ulykker som den i Stavanger forrige uke, mener kranbilekspert Bjarne Roland. Han anslår at cirka én kranbil velter i uka.
Les mer på: nrk.no
 
2018.09.15  Dumper veltet
Akkurat hvor ulykken har funnet sted er så langt ikke kjent, men politiet rapporterer at det skal være i forbindelse med utbyggingen av ny E18 i Bamble. En dumper skal ha veltet på stedet. - Fører er ute av denne. Nødetater er på vei til stedet, melder politiet klokken 18.42 lørdag kveld. Også Bamble brannvesen har sendt mannskaper. Dumperen skal ha veltet sideveis i forbindelse med at den tippet ut lasten. - Føreren er kjørt til sykehuset i Skien for behandling, oppdaterer politiet klokken 19.51.
Les mer på: ta.no
 
2018.09.14  Arbeidsulykke på Prostneset: Kvinne truffet av lastebilkran
Kranbilen skulle flytte en landgang om bord på båten da ulykken skjedde. Kvinnen som ble truffet hadde hjelm på seg. Hun ble sendt til UNN, og klagde på smerter i nakke og rygg, sier politiets innsatsleder Arnold Skimelid. ? I forbindelse med å flytte landgangen har kranen stått over dekk. Kranføreren jobbet med å utbedre støttelabbene på krana, og i den forbindelse har han antakeligvis kommet borti styreenheten for krana, slik at den bevegde seg litt. Da er det uheldigvis en soldat som er under krana og ble truffet i hodet, sier innsatslederen. Politiet oppretter sak, og Arbeidstilsynet er også varslet om ulykken. Også kranbilføreren er tatt med til legevakten for oppfølging.
Les mer på: nordlys.no
 
2018.09.04  Kranbil veltet i Stavanger sentrum: - Utrolig at ingen ble skadet
En kranbil har veltet midt på Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.
Les mer på: vg.no
 
2018.09.04  Kranbil veltet en meter fra Ola: ? Jeg hadde englevakt
Kranbilen knuste bilen til torghandler Ola Dale (47) i Stavanger da den veltet uten forvarsel. Flere personer var mindre enn en meter fra å bli truffet.
Les mer på: nrk.no
 
2018.08.22  Ble truffet av rør på 2,5 tonn
En person ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke i Vestre Strømkaien i Bergen sentrum onsdag formiddag. Arbeideren skal ha blitt truffet av et 2,5 tonn tungt rør i forbindelse med flyttingen av et tolv meter langt bossrør, skriver BA. En gravemaskin ble brukt for å manøvrere røret, og arbeideren som ble skadet skal ha stått på bakken ved siden av da ulykken skjedde. ? Det er en alvorlig ulykke. Det er et rør som har blitt flyttet, og sannsynligvis har en stropp røket, sier operasjonsleder Terje Magnussen i politiet til BA. Arbeideren skal ha blitt fraktet til Haukeland sykehus med alvorlige skader i en fot. Det er BIR Nett som har det overordnede ansvaret på byggeplassen.
Les mer på: bt
 
2018.08.20  Mann lettere skadd etter å ha blitt truffet av gravemaskin-skuffe
Mannen ble tatt hånd om helsepersonell, skriver politiet på Twitter. Vedkommende har gått inn i ambulansen selv, så vi tror det er snakk om lettere skader, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt.
Les mer på: adressa.no
 
2018.07.29  Lift traff høyspentledning
En mann ble kraftig forbrent på bryst, rygg og arm etter at en lift traff en høyspentledning i Ski fredag kveld. Sykehuset opplyser at han er livstruende skadd. Ulykken skjedde like etter klokken 11 fredag kveld. Øst politidistrikt skriver på Twitter at vedkommende holdt på med vedlikehold på toglinjen, da liften han arbeidet i traff en høyspentledning.
Les mer på: tv2.no
 
2018.07.28  Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd
Anleggsmaskinen veltet med fører på innsiden. Mannen i 30-årene er lettere skadd og sendt til Førde Sentralsjukehus med helikopter. Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt sier til VG at anleggsmaskinen veltet i et steinbrudd ved Dyrstad. Føreren ble med maskinen et stykke ned steinbruddet, men kom seg ut på egenhånd.
Les mer på: bt.no
 
2018.07.28  Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd etter maskinvelt
Klokken 11.30 i dag meldte Helse Førde på Twitter at det har skjedd en ulykke med en anleggsmaskin ved Dyrstad i Bremanger kommune. Anleggsmaskinen veltet med fører på innsiden. Mannen i 30-årene er lettere skadd og sendt til Førde Sentralsjukehus med helikopter. Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt sier til VG at anleggsmaskinen veltet i et steinbrudd ved Dyrstad. Føreren ble med maskinen et stykke ned steinbruddet, men kom seg ut på egenhånd. - Vi skal ta noen avhør, så varsler vi Arbeidstilsynet, sier operasjonslederen til VG.
Les mer på: bt.no
 
2018.07.17  En mann i 70-årene mistet livet da han fikk en talje i hodet.
En mann i 70-årene mistet livet da han fikk en talje i hodet i en arbeidsulykke i Oppdal tirsdag ettermiddag. ? Ulykken skjedde under arbeid på et gårdsbruk. En mann i 70-årene er bekreftet omkommet. De pårørende er varslet. Politiet etterforsker hendelsen, opplyser operasjonssentralen i Trøndelag politidistrikt.
Les mer på: adressa.no
 
2018.06.20  Fikk gravemaskin over foten
Politiets operasjonsleder opplyser på Twitter at en gravemaskin skal ha veltet over foten til arbeideren. Foten skal ikke være fastklemt under gravemaskinen og helsepersonell var på stedet.
Les mer på: ta.no
 
2018.06.15  Gjennomføring av kurs i sertifisert sikkerhetsopplæring i modul 1, 2 og 3
Sikrer lik fremgangsmåte ved gjennomføring av teorimodulene ved sertifisert sikkerhetsopplæring. Les mer i vedlagt dokument.
Les mer på: Til dokument
 
2018.06.15  PRESISERING vedr. gyldighet modul 1.1 ved sertifisert sikkerhetsopplæring.
PRESISERING vedr. gyldighet modul 1.1 ved sertifisert sikkerhetsopplæring. Samarbeidsgruppen av sertifiseringsorganer (SGS) ønsker å presisere for alle sertifiserte opplæringsvirksomheter, iht vedtak i SGS fra den 19.11.2002: Eksamen i modul 1.1 har en gyldighet på 3 år, eventuelle endringer i forskrifter etc. kan føre til kortere gyldighetstid. Alle sertifiserte opplæringsvirksomheter, må implementere dette i sitt kvalitetssystem.
Les mer på: vis dokument
 
2018.06.13  En mann er fraktet til sykehus etter en arbeidsulykke i Drammen
Ifølge politiet skal mannen ha fått et bein under en truck. Politiet har utført vitneavhør og undersøkelser på stedet, men årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Arbeidstilsynet er varslet om saken.
Les mer på: dt.no
 
2018.05.24  Arbeidsulykke, truckvelt i Lødingen
Det har i dag oppstått ei arbeidsulykke i Lødingen. Dette opplyser Nordland politidistrikt. En mann kjørte en truck da den veltet på en arbeidsplass i Lødingen. Mannen ble fraktet til UNN i Harstad for behandling. Mannen var bevisstløs da han ble hentet, men våknet under transport til UNN i Harstad. Ifølge Per-Christian Johansen, pressekontakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge, sier at det er snakk om en mann i 20-årene: ? Han er lettere skadet og er innlagt for observasjon, sier Johansen. Politiet har rutinemessig startet etterforskning av saken.
Les mer på: vol.no
 
2018.05.23  Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Nardo
En mann i 50-årene er alvorlig skadd etter en klemulykke i Nardo i Trøndelag onsdag. ? Ulykken skjedde på en byggeplass. En arbeider kom i klem mellom to deler av en kran som lå på bakken, sa operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. Arbeideren skal ha stått mellom de to krandelene da en trailer rygget inn i den ene delen og forårsaket at mannen kom i klem ved 14-tiden onsdag. Operasjonsleder Volden opplyste at han er alvorlig skadd og er under behandling ved St. Olavs hospital. Trailersjåføren i 40-årene er avhørt og har fått førerkortet sitt inndratt. ? Arbeidstilsynet er varslet, og vi har krimteknikere på stedet. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på plass i tillegg til havarikommisjonen for veitransport, sa Volden. (©NTB)
Les mer på: nettavisen.no
 
2018.05.18  44-åring døde etter arbeidsulykke i Tvedestrand
En 44 år gammel mann døde av skadene han pådro seg i en arbeidsulykke på veianlegget mellom Tvedestrand og Arendal tirsdag. Mannen havnet i klem i forbindelse med demontering av en del fra en gravemaskin på et anleggsområde for nye E18 ved Langang i Tvedestrand tirsdag. Skadene ble betegnet som livstruende, og han ble samme dag overført fra sykehuset i Arendal til Oslo universitetssykehus.
Les mer på: adressa.no
 
2018.05.09  To menn skadd i arbeidsulykke i Elverum
To menn ble skadd etter et fall fra en lift i forbindelse med arbeid i et borettslag i Elverum onsdag ettermiddag. ? Det er to menn som er skadd etter at en lift klappet sammen under arbeid i Grøndalen borettslag. Det er snakk om et fall på 6?7 meter, opplyste operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Sissel Svarstad til Østlendingen. De to skadde er nordmenn, den ene i 30-årene, den andre i 50-årene og de er nå innlagt på Hamar sykehus, opplyser politiet til NTB.
Les mer på: dagbladet.no
 
2018.05.07  Skadet i arbeidsulykke på Ullern
ULLERN: I Silurveien er en hjullaster involvert i en ulykke mandag morgen. Politiet melder: «Nødetatene er i Silurveien hvor det har vært en arbeidsulykke med en hjullaster. En person blir behandlet av ambulanse på stedet. Vedkommende er bevisst, ellers ukjent skadeomfang.» Til Akersposten opplyser politiet at en mann nå er kjørt til Ullevål sykehus med skader i arm og ben.
Les mer på: akersposten.no
 
2018.04.03  Mann i 60-årene alvorlig skadd i arbeidsulykke under jobb med truck
En mann fikk en jernkonstruksjon over seg. Brann, politi og ambulanse rykket ved 12.25-tiden tirsdag ut til skipsverkstedet Hamek i Harstad sentrum. - Det er en arbeidsulykke. En mann har fått en jernkonstruksjon over seg. Han er alvorlig skadd, og fraktes til sykehus i ambulanse, sier vakthavende ved Troms politidistrikt. ? Han er til behandling ved sykehuset i Harstad, sier pressevakt Jan Fredrik Frantzen. ? Mannen er i 60-årene. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Han er innlagt ved sykehuset i Harstad, sier Frantzen klokka 15 tirsdag. Harstad Tidende sjekket med sykehuset igjen i 20-tiden, men da var Frantzen ikke gjort kjent med noen endring i mannens tilstad. Mannen jobbet ifølge administrerende direktør Peter Slump ikke hos Hamek. ? Han er ansatt hos en underleverandør. Ulykka skjedde mens han jobbet med en gaffeltruck, forteller Slump.
Les mer på: ht.no
 
2018.03.28  Mann omkom i arbeidsulykke - påkjørt av truck
? Vi hadde et arbeidsuhell med et tragisk utfall i dag. Det viktigste for oss nå er å støtte pårørende og arbeidskollegaer. Vi har samlet alle i kantina og her vil politiet orientere om ulykkesforløpet slik de ser det nå, sier Erlend Løkken, administrerende direktør i trelastbedriften Bergene Holm AS. Det var ved denne bedriften arbeidsulykken skjedde rett før klokken 11.00 onsdag formiddag. Etterforskningsleder ved Tvedestrand lensmannskontor, Morten Tobiassen, sier mannen omkom umiddelbart. Arbeidsulykken skjedde inne på fabrikkområdet. Politiet opplyste tidligere i dag til NRK at mannen ble påkjørt av en truck.
Les mer på: nrk.no
 
2018.03.20  Altfor høy risiko for østeuropeere i Norge
Utenlandske arbeidstakere har tre ganger høyere risiko for å miste livet i arbeidsulykker enn norske arbeidstakere. Det viser en ny rapport fra Arbeidstilsynet. Rapporten sammenlikner risiko for norske og utenlandske arbeidstakere i hele det landbaserte arbeidslivet i perioden 2011-2016. I perioden 2011-2016 har Arbeidstilsynet registrert totalt 234 arbeidsskadedødsfall i det landbaserte arbeidslivet. 55 av de omkomne var utenlandske arbeidstakere. I samme periode har vi sett at andelen utenlandske blant de omkomne har økt i takt med at antallet norske arbeidstakere som omkommer har gått ned. I 2016 utgjorde utenlandske arbeidstakere 40 prosent av arbeidsskadedødsfallene. Tatt i betraktning at utenlandske arbeidstakere utgjør 17 prosent av sysselsettingen, er dette en uforholdsmessig høy andel.
Les mer på: byggmesteren.as
 
2018.03.20  Påkjørt av truck i arbeidsulykke
Like før klokken 10.30 tirsdag meldte politiet om en arbeidsulykke på Bankløkka i Horten. Én person skal være påkjørt av en truck, og er skadet, meldte Vestfold-politiet klokken 10.35. Like før klokken 11 meldte politiet at skadene er alvorlige. ? Alvorlig skadet Mannen ble fraktet vekk i ambulanse. ? Mannen er ikke livstruende skadet, forteller politibetjent Andreas Ingebrigtsen på stedet. Han forteller at mannen kjøres til sykehus. Han ønsker ikke å spekulere i årsaken til ulykke Arbeidstilsynet er varslet Det er for tidlig å si noe om hvordan ulykken inntraff. ? Jeg holder på med å skaffe meg oversikt nå, sa Svein Erik Schulze, som er nordisk HMS-og kvalitetssjef i Exide Technologies. ? Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet, og så vil jeg senere besøke vår ansatte på sykehuset og prate med ham.
Les mer på: gjengangeren.no
 
2018.03.14  Kranbil smalt i gangbru med krana oppe
Klokka 10:49 onsdag formiddag 14. mars smalt det på Bispeveien, da en lastebil med kran gikk oppi gangbrua på Linnestad. Førerkortbeslag på stedet Ingen andre skal være involvert i ulykken. Sjåføren av lastebilen er oppegående. Politiet har tatt beslag i hans førerkort. Lastebilen havna godt uti grøfta etter smellen, som har vært kraftig. Hele gangbrua har vært i bevegelse, det kan man se av snø og is som er flytta på på begge ender av brua. Muren er pulverisert der krana traff, og armeringsjern står ut til alle kanter.
Les mer på: reavisa.no
 
2018.03.06  Bonde omkom etter kornkjøring med hjullaster
Lokalsamfunnet er sterkt preget etter at en 50-årig gårdbruker omkom i en arbeidsulykke mandag ettermiddag ved 17-tida. Den tragiske ulykken skjedde på en gård cirka tre kilometer sør for Stange sentrum. Bonden holdt på å kjøre korn på låven da ulykken skjedde. Politiadvokat Frode Aabak i Innlandet politidistrikt sier at det fremdeles arbeides med å finne årsaken til ulykken, men det er på det rene at bonden kom i klem. Han kjørte en hjullaster for å transportere korn, men denne veltet.
Les mer på: Hamar arbeiderblad
 
2018.02.26  Åtteåring påkjørt under snørydding i Lillehammer
En gutt på åtte år ble påkjørt av en mindre hjullaster som ryddet snø ved Skogenhallen og barneskolen i Søre Ål i Lillehammer. Han har fått brudd i en fot, men er ellers uskadet.
Les mer på: Gudbrandsdølen Dagningen
 
2018.02.16  En dansk arbeider ble klemskadet av kran i en arbeidsulykke fredag formiddag.
Det skal ha vært i forbindelse med arbeid med en kran på Aibel, den danske statsborgeren skal ha blitt skadd. Mannen i 50-årene fikk klemskader i en arm og er blitt fraktet til sykehus.
Les mer på: Haugesunds avis
 
2018.02.14  Mann ble skadet i arbeidsulykke ? kom i klem mellom rekkverk og anleggsmaskin
Klokken 10:34 fikk politiet i Finnmark melding om en arbeidsulykke med personskade i Vadsø. Det melder de på Twitter klokken 13:17. I følge twittermeldingen skal en mann ha kommet i klem mellom et rekkverk og en anleggsmaskin. Ifølge Gunnar Øvregård skal en mann i 60-årene ha blitt fraktet med ambulanse til sykehus etter hendelsen, som skjedde i Vadsø sentrum. Mannen skal ha vært bevisst da han ble fraktet fra stedet.
Les mer på: ifinnmark.no
 
2018.02.14  Mann overkjørt av gravemaskin i Gjerstad
En familiefar i førtiårene har omkommet i en arbeidsulykke i Gjerstad. Mannen ble overkjørt av en gravemaskin under arbeid med en vannledning. I følge politistasjonssjefen arbeidet gravemaskinen med en vannledning da ulykken skjedde. Fører skulle motta en beskjed, og vedkommende var ikke klar over at det stod noen på siden av maskinen.
Les mer på:
 
2018.02.11  En mann i 60-årene ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke på Dora i Trondheim.
Sjåføren var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til St. Olavs hospital onsdag kveld. Mannen fikk en metall- eller betongsøyle over seg i forbindelse med lossing fra et vogntog på Dora i Trondheim.
Les mer på: adressa.no
 
2018.02.01  Kranuhell: Port fall ned og trefte tilsett ? 23-åring sendt til sjukehus
Ein 23 år gammal mann ser sendt til sjukehus etter at han fekk ein port over seg ved Førde sementvare. Politiet melder ein kranførar har køyrt ein kran med last. Lasta har komme bort i ein port, som har falle ned på den 23- år gamle mannen. Han skal ha fått skader i nasen, og i ein fot.
Les mer på: firda.no
 
2018.01.28  En mann skadd etter truckvelt
Det har skjedd en arbeidsulykke på Øya ved Trondheim Spektrum fredag morgen. Kom i klem - Truck har veltet, en person skadd og kjørt St.Olavs for undersøkelser. Politi til stedet for undersøkelser, meldte politiet i Trøndelag på Twitter.
Les mer på: adressa.no
 
2018.01.26  Alvorlig arbeidsulykke i Oslo: Stålbjelke falt ned fra kran
En stålbjelke skal ha falt ned fra en byggekran og ligger delvis utenfor en takkant midt i Oslo sentrum. Kranen er blitt brukt i arbeid ved en fem etasjers bygning i krysset Akersgata/Grensen i Oslo sentrum, og er over 30 meter høy. Stålbjelken skal veie over ett tonn.
Les mer på: Nettavisen.no
 
2018.01.23  Mann punkterte lunge i arbeidsulykke - tromsøbedrift bøtelagt
Da mannen skulle sikre lasten med stropper, løsnet den og falt over ham. Resultatet av arbeidsulykken, som skjedde tilbake i august 2013, var at mannen pådro seg alvorlige skader i form av blant annet knuste ribbein, skulderblad, punktert lunge og nakkebrudd.
Les mer på: nordlys.no
 
2017.12.22  Omkom i arbeidsulykke på Lindum
Nødetatene meldte om ulykken klokken 12.39 fredag ettermiddag. Ti minutter senere var nødetatene fremme ved gjenvinningsbedriften i Drammen. Politiet kunne da fortelle at personen som satt fastklemt var frigjort og ble behandlet av ambulansepersonell på stedet. Men livet stod ikke til å redde. ? Vedkommende er en ansatt som jobbet i en maskin, forteller operasjonsleder hos politiet, Rune Hunshamar til NRK.
Les mer på: nrk.no
 
2017.12.04  Sanner snur, dropper avskilting av maskinentrepenører som "Lothepus" med flere.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) snur om og utsetter planene om nye krav til utdanning for bygg- og anleggsarbeidere.
Les mer på: vg.no
 
2017.09.08  Driftskostnadene for anleggsmaskiner steg med 2,9 prosent det siste året.
Kostnadene for drift av anleggsmaskiner steg med 2,9 prosent fra august 2016 til august 2017. Fra juli til august i år er det en marginal nedgang på 0,1 prosent som i hovedsak skyldes lavere renter. Siden nyttår har kostnaden steget svakt med 0,3 prosent.
 
2017.08.24  Sjekk at maskinen har bruksanvisning og dokumentasjon
Løfteutstyr og løfteinnretninger som blir produsert, mangler ofte fullstendige bruksanvisninger og annen dokumentasjon. - Dette kan gå på sikkerheten løs, og det må kjøpere og brukere av utstyret være klar over, sier sjefingeniør Bjørn Lerstad i Arbeidstilsynet.
 
2017.08.14  Gravemaskin veltet på jernbanen mellom Djupvik og Strømsnes
En mann lettere skadet. Like etter klokken 06.00 meldte politiet i Nordland på sin Twitter at en gravemaskin hadde veltet på Bane Nor mellom Djupvik og Strømsnes. Maskinen ligger på en slik måte at den kan velte ut på E6.
Les mer på: fremover.no
 
2017.08.03  Mobilkran veltet over togskinner på Ski
Klokken 13.44 meldte politiet i Follo at de var på vei til et arbeidsuhell på Ski stasjon. Det ble senere klart at det var snakk om en stor mobilkran fra firmaet Nordic Crane. Årsaken til ulykken foreløpig ukjent Kranen stod på vestsiden av jernbanesporene, veltet østover og landet på tvers av togskinnene. Den skal ha truffet en arbeidsplattform og tok med seg kjøreledningene i fallet.
 
2017.05.12  Strengere reaksjoner på brudd ved arbeid i høyden
Arbeidstilsynet vil gi flere overtredelsesgebyr for ulovlig arbeid i høyden. Også virksomheter som blir stanset på grunn av overhengende fare for liv og helse, må forvente strengere reaksjoner fra Arbeidstilsynet fremover.
 
2017.03.07  Fem år gammel gutt omkom i ulykke i Vågsbygd
En fem år gammel gutt omkom tirsdag morgen etter å ha kommet i klem under en mobilkran. Sykehuset i Kristiansand melder at en fem år gammel gutt som var involvert i en ulykke i Vågsbygd i dag tidlig, er død som følge av skadene han pådro seg. Pårørende er varslet og tas hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Lars Hyberg. Gutten og hans søster på tre år var involvert i ulykken. Jenta ble lettere skadet.
Les mer på: Fedrelandsvennen
 
2017.02.28  Mann (21) skadet i arbeidsulykke
Mannen ble lettere skadet etter at dumperen han satt i veltet ned en skråning ved Slåttekåstunnelen. Brannvesen, politi og ambulanse rykket tirsdag ettermiddag ut til en ulykke på riksvei 36 i Nome, ved Slåttekåstunnelen. En anleggsmaskin med en person inni hadde da veltet i nærheten av tunnelen. Veltet utenfor veien ? Det er en dumper som har veltet utenfor veien. Føreren er skadet og han blir ivaretatt av helsepersonell på stedet, sier operasjonsleder Ole Kamben i Sør-Øst politidistrikt like etter ulykken. Ulykken skjedde i forbindelse med arbeidet som pågår langs riksvei 36. Ifølge et vitne var det bakdelen av dumperen som først havnet utenfor den provisoriske veien og deretter veltet ned skråningen. Så fulgte førerhuset på den 30 tonn tunge dumperen etter. Politiet kjenner ikke til ytterligere detaljer rundt hva som forårsaket ulykken. Innlagt for undersøkelser Sjåføren, en mann på 21 år fra Vestfold, ble kjørt til Sykehuset Telemark i ambulanse. Her ble han innlagt for undersøkelser. Mannen var våken da han ble kjørt til sykehuset i Skien, ifølge Telemark-politiet. Tirsdag kveld opplyser Sykehuset Telemark at mannen er har lettere skader. Han er innlagt til observasjon. Arbeidstilsynet varslet Arbeidstilsynet ble varslet etter ulykken. De har tirsdag gjort undersøkelser på stedet. Dumperen måtte berges.
Les mer på: varden.no
 
2017.02.22  Eldre mann døde etter å ha fått gravemaskin over seg
En mann i 60-årene mistet livet da han fikk en gravemaskin over seg i Kongsvinger onsdag morgen. Arbeidstilsynet vil undersøke hendelsen. Ulykken skjedde i Skriverskogen i 8.30-tiden da mannen fikk en såkalt bobcat-maskin over seg under gravearbeid. Han ble bekreftet død på stedet. ? Mannen jobbet i et firma som var leid inn i forbindelse med graving av grøfter til kabler. Arbeidet hadde ingen sammenheng med oppussingen av et hus i nærheten, sier operasjonsleder Trond Sulen i Innlandet politidistrikt til NTB. Arbeidstilsynet ble varslet under en time etter at ulykken skjedde.
Les mer på: aftenposten.no
 

 

Tips oss gjerne om aktuelle nyhetssaker

+