Sertifiseringsorgan for sakkyndige og opplærings-virksomheter

ASAS Sertifisering AS Kontakt

2018.05.09: To menn skadd i arbeidsulykke i Elverum -- 2018.05.07: Skadet i arbeidsulykke på Ullern -- 2018.04.03: Mann i 60-årene alvorlig skadd i arbeidsulykke under jobb med truck -- 2018.03.28: Mann omkom i arbeidsulykke - påkjørt av truck -- 2018.03.20: Altfor høy risiko for østeuropeere i Norge -- 2018.03.14: Kranbil smalt i gangbru med krana oppe -- 2018.03.06: Bonde omkom etter kornkjøring med hjullaster -- 2018.02.26: Åtteåring påkjørt under snørydding i Lillehammer -- 2018.02.16: En dansk arbeider ble klemskadet av kran i en arbeidsulykke fredag formiddag. -- 2018.02.14: Mann ble skadet i arbeidsulykke – kom i klem mellom rekkverk og anleggsmaskin --

Usikker på sertifisering? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Fordi vi kan sertifisering!

Vi har revisorer spredt over store deler av Norge

Les mer på våre sertifiseringssider for å lære mer!

Hilsen oss i ASAS Sertifisering AS

Hva slags sertifiseringer og tjenester tilbyr vi:


 • Opplærings-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt sertifisert sikkerhets-opplæring §10-3
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Sakkyndig-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt underlagt sakkyndig kontroll §13-1
 • I henhold til krav til sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Parallell-virksomhet

 • Alle typer arbeidsutstyr underlagt §10-3 og §13-1
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1 og sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP
 • Vi samkjører revisjon for begge sertifiseringsområder

Om oss

ASAS Sertifisering AS er et av Norges ledende sertifiseringsorganer for sertifisering av virksomheter som arbeider med sertifisert sikkerhets-opplæring og sertifisert sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid.

Etter krav fra Direktoratet for Arbeidstilsynet (DAT) - er alle virksomheter som utfører sakkyndig kontroll og/eller opplæring for bruk av arbeidsutstyr som faller inn under Forskrift om utførelse av arbeid - pålagt å sertifiseres av et sertifiseringsorgan utpekt av DAT.

ASAS Sertifisering AS har slik utpeking.

Opplæring

Opplærings-virksomheter

Kriterier sertifisert sikkerhetsopplæring:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sertifisert sikkerhets-opplæring etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer opplæringsvirksomheter etter Samordningsrådets bransjekrav for opplæringsvirksomheter.

Cinque Terre

Sakkyndige virksomheter

Kriterier for sakkyndig kontroll:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer SAKKYNDIG VIRKSOMHET etter Samordningsrådets bransjekrav.

ASAS DokumentPortal

Sikkerhet for dine sertifiserings-dokumenter

ASAS - DP

Vi tilbyr vår tjeneste som kalles ASAS-DP (ASAS DokumentPortal) som er en portal bygget på Microsoft Sharepoint. Vi gir deg enkelt tilgang til ditt eget område og kun personer vi gir tilgang - får laste opp og lese dokumenter. Vi har full tilgang og kan se de siste dokumenter du har lastet opp og bruke dette til revisjonsarbeidet.

Våre medarbeidere

Møt teamet bak ASAS - våre eksperter:


Ewa

Ewa Raade Gravdal

Daglig leder

Ellington

Ellington Wilkins

Revisjonsleder

Jane

Jane Rogers Bøe

Kontormedarbeider

+

Nyheter

Informasjon og nyheter for sertifiserte virksomheter(siste 10):
Les alle nyheter


2018.05.09  To menn skadd i arbeidsulykke i Elverum
To menn ble skadd etter et fall fra en lift i forbindelse med arbeid i et borettslag i Elverum onsdag ettermiddag.
– Det er to menn som er skadd etter at en lift klappet sammen under arbeid i Grøndalen borettslag. Det er snakk om et fall på 6–7 meter, opplyste operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Sissel Svarstad til Østlendingen.

De to skadde er nordmenn, den ene i 30-årene, den andre i 50-årene og de er nå innlagt på Hamar sykehus, opplyser politiet til NTB.
Les mer på: dagbladet.no
 
2018.05.07  Skadet i arbeidsulykke på Ullern
ULLERN: I Silurveien er en hjullaster involvert i en ulykke mandag morgen.

Politiet melder: «Nødetatene er i Silurveien hvor det har vært en arbeidsulykke med en hjullaster. En person blir behandlet av ambulanse på stedet. Vedkommende er bevisst, ellers ukjent skadeomfang.»

Til Akersposten opplyser politiet at en mann nå er kjørt til Ullevål sykehus med skader i arm og ben.
Les mer på: akersposten.no
 
2018.04.03  Mann i 60-årene alvorlig skadd i arbeidsulykke under jobb med truck
En mann fikk en jernkonstruksjon over seg.
Brann, politi og ambulanse rykket ved 12.25-tiden tirsdag ut til skipsverkstedet Hamek i Harstad sentrum.

- Det er en arbeidsulykke. En mann har fått en jernkonstruksjon over seg. Han er alvorlig skadd, og fraktes til sykehus i ambulanse, sier vakthavende ved Troms politidistrikt.

– Han er til behandling ved sykehuset i Harstad, sier pressevakt Jan Fredrik Frantzen.

– Mannen er i 60-årene. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Han er innlagt ved sykehuset i Harstad, sier Frantzen klokka 15 tirsdag.

Harstad Tidende sjekket med sykehuset igjen i 20-tiden, men da var Frantzen ikke gjort kjent med noen endring i mannens tilstad.

Mannen jobbet ifølge administrerende direktør Peter Slump ikke hos Hamek.

– Han er ansatt hos en underleverandør. Ulykka skjedde mens han jobbet med en gaffeltruck, forteller Slump.
Les mer på: ht.no
 
2018.03.28  Mann omkom i arbeidsulykke - påkjørt av truck
– Vi hadde et arbeidsuhell med et tragisk utfall i dag. Det viktigste for oss nå er å støtte pårørende og arbeidskollegaer. Vi har samlet alle i kantina og her vil politiet orientere om ulykkesforløpet slik de ser det nå, sier Erlend Løkken, administrerende direktør i trelastbedriften Bergene Holm AS.

Det var ved denne bedriften arbeidsulykken skjedde rett før klokken 11.00 onsdag formiddag.

Etterforskningsleder ved Tvedestrand lensmannskontor, Morten Tobiassen, sier mannen omkom umiddelbart. Arbeidsulykken skjedde inne på fabrikkområdet.

Politiet opplyste tidligere i dag til NRK at mannen ble påkjørt av en truck.
Les mer på: nrk.no
 
2018.03.20  Altfor høy risiko for østeuropeere i Norge
Utenlandske arbeidstakere har tre ganger høyere risiko for å miste livet i arbeidsulykker enn norske arbeidstakere. Det viser en ny rapport fra Arbeidstilsynet.
Rapporten sammenlikner risiko for norske og utenlandske arbeidstakere i hele det landbaserte arbeidslivet i perioden 2011-2016.

I perioden 2011-2016 har Arbeidstilsynet registrert totalt 234 arbeidsskadedødsfall i det landbaserte arbeidslivet. 55 av de omkomne var utenlandske arbeidstakere. I samme periode har vi sett at andelen utenlandske blant de omkomne har økt i takt med at antallet norske arbeidstakere som omkommer har gått ned.

I 2016 utgjorde utenlandske arbeidstakere 40 prosent av arbeidsskadedødsfallene. Tatt i betraktning at utenlandske arbeidstakere utgjør 17 prosent av sysselsettingen, er dette en uforholdsmessig høy andel.
Les mer på: byggmesteren.as
 
2018.03.14  Kranbil smalt i gangbru med krana oppe
Klokka 10:49 onsdag formiddag 14. mars smalt det på Bispeveien, da en lastebil med kran gikk oppi gangbrua på Linnestad.

Førerkortbeslag på stedet
Ingen andre skal være involvert i ulykken. Sjåføren av lastebilen er oppegående. Politiet har tatt beslag i hans førerkort.

Lastebilen havna godt uti grøfta etter smellen, som har vært kraftig.

Hele gangbrua har vært i bevegelse, det kan man se av snø og is som er flytta på på begge ender av brua. Muren er pulverisert der krana traff, og armeringsjern står ut til alle kanter.
Les mer på: reavisa.no
 
2018.03.06  Bonde omkom etter kornkjøring med hjullaster
Lokalsamfunnet er sterkt preget etter at en 50-årig gårdbruker omkom i en arbeidsulykke mandag ettermiddag ved 17-tida.

Den tragiske ulykken skjedde på en gård cirka tre kilometer sør for Stange sentrum. Bonden holdt på å kjøre korn på låven da ulykken skjedde.

Politiadvokat Frode Aabak i Innlandet politidistrikt sier at det fremdeles arbeides med å finne årsaken til ulykken, men det er på det rene at bonden kom i klem. Han kjørte en hjullaster for å transportere korn, men denne veltet.
Les mer på: Hamar arbeiderblad
 
2018.02.26  Åtteåring påkjørt under snørydding i Lillehammer
En gutt på åtte år ble påkjørt av en mindre hjullaster som ryddet snø ved Skogenhallen og barneskolen i Søre Ål i Lillehammer.

Han har fått brudd i en fot, men er ellers uskadet.
Les mer på: Gudbrandsdølen Dagningen
 
2018.02.16  En dansk arbeider ble klemskadet av kran i en arbeidsulykke fredag formiddag.
Det skal ha vært i forbindelse med arbeid med en kran på Aibel, den danske statsborgeren skal ha blitt skadd. Mannen i 50-årene fikk klemskader i en arm og er blitt fraktet til sykehus.
Les mer på: Haugesunds avis
 
2018.02.14  Mann ble skadet i arbeidsulykke – kom i klem mellom rekkverk og anleggsmaskin
Klokken 10:34 fikk politiet i Finnmark melding om en arbeidsulykke med personskade i Vadsø. Det melder de på Twitter klokken 13:17.

I følge twittermeldingen skal en mann ha kommet i klem mellom et rekkverk og en anleggsmaskin.

Ifølge Gunnar Øvregård skal en mann i 60-årene ha blitt fraktet med ambulanse til sykehus etter hendelsen, som skjedde i Vadsø sentrum. Mannen skal ha vært bevisst da han ble fraktet fra stedet.
Les mer på: ifinnmark.no
 
Kontakt oss

Adresse

Thorøyaveien 21

3209 Sandefjord

  +47 33060500

  asas@asassert.no