Sertifiseringsorgan for sakkyndige og opplærings-virksomheter

ASAS Sertifisering AS Kontakt

2018.09.16: Én kranbil velter i uka: – Skremmende -- 2018.09.14: Arbeidsulykke på Prostneset: Kvinne truffet av lastebilkran -- 2018.09.04: Kranbil veltet i Stavanger sentrum: - Utrolig at ingen ble skadet -- 2018.09.04: Kranbil veltet en meter fra Ola: – Jeg hadde englevakt -- 2018.08.22: Ble truffet av rør på 2,5 tonn -- 2018.08.20: Mann lettere skadd etter å ha blitt truffet av gravemaskin-skuffe -- 2018.07.29: Lift traff høyspentledning -- 2018.07.28: Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd -- 2018.07.28: Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd etter maskinvelt -- 2018.07.17: En mann i 70-årene mistet livet da han fikk en talje i hodet. --

Usikker på sertifisering? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Fordi vi kan sertifisering!

Vi har revisorer spredt over store deler av Norge

Les mer på våre sertifiseringssider for å lære mer!

Hilsen oss i ASAS Sertifisering AS

Hva slags sertifiseringer og tjenester tilbyr vi:


 • Opplærings-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt sertifisert sikkerhets-opplæring §10-3
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Sakkyndig-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt underlagt sakkyndig kontroll §13-1
 • I henhold til krav til sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Parallell-virksomhet

 • Alle typer arbeidsutstyr underlagt §10-3 og §13-1
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1 og sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP
 • Vi samkjører revisjon for begge sertifiseringsområder

Om oss

ASAS Sertifisering AS er et av Norges ledende sertifiseringsorganer for sertifisering av virksomheter som arbeider med sertifisert sikkerhets-opplæring og sertifisert sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid.

Etter krav fra Direktoratet for Arbeidstilsynet (DAT) - er alle virksomheter som utfører sakkyndig kontroll og/eller opplæring for bruk av arbeidsutstyr som faller inn under Forskrift om utførelse av arbeid - pålagt å sertifiseres av et sertifiseringsorgan utpekt av DAT.

ASAS Sertifisering AS har slik utpeking.

Opplæring

Opplærings-virksomheter

Kriterier sertifisert sikkerhetsopplæring:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sertifisert sikkerhets-opplæring etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer opplæringsvirksomheter etter Samordningsrådets bransjekrav for opplæringsvirksomheter.

Cinque Terre

Sakkyndige virksomheter

Kriterier for sakkyndig kontroll:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer SAKKYNDIG VIRKSOMHET etter Samordningsrådets bransjekrav.

ASAS DokumentPortal

Sikkerhet for dine sertifiserings-dokumenter

ASAS - DP

Vi tilbyr vår tjeneste som kalles ASAS-DP (ASAS DokumentPortal) som er en portal bygget på Microsoft Sharepoint. Vi gir deg enkelt tilgang til ditt eget område og kun personer vi gir tilgang - får laste opp og lese dokumenter. Vi har full tilgang og kan se de siste dokumenter du har lastet opp og bruke dette til revisjonsarbeidet.

Våre medarbeidere

Møt teamet bak ASAS - våre eksperter:


Ewa

Ewa Raade Gravdal

Daglig leder

Ellington

Ellington Wilkins

Revisjonsleder

Jane

Jane Rogers Bøe

Kontormedarbeider

+

Nyheter

Informasjon og nyheter for sertifiserte virksomheter(siste 10):
Les alle nyheter


2018.09.16  Én kranbil velter i uka: – Skremmende
Arbeidstilsynet og politiet gjør for lite for å forhindre ulykker som den i Stavanger forrige uke, mener kranbilekspert Bjarne Roland. Han anslår at cirka én kranbil velter i uka.
Les mer på: nrk.no
 
2018.09.14  Arbeidsulykke på Prostneset: Kvinne truffet av lastebilkran
Kranbilen skulle flytte en landgang om bord på båten da ulykken skjedde. Kvinnen som ble truffet hadde hjelm på seg. Hun ble sendt til UNN, og klagde på smerter i nakke og rygg, sier politiets innsatsleder Arnold Skimelid.

– I forbindelse med å flytte landgangen har kranen stått over dekk. Kranføreren jobbet med å utbedre støttelabbene på krana, og i den forbindelse har han antakeligvis kommet borti styreenheten for krana, slik at den bevegde seg litt. Da er det uheldigvis en soldat som er under krana og ble truffet i hodet, sier innsatslederen.

Politiet oppretter sak, og Arbeidstilsynet er også varslet om ulykken.

Også kranbilføreren er tatt med til legevakten for oppfølging.
Les mer på: nordlys.no
 
2018.09.04  Kranbil veltet i Stavanger sentrum: - Utrolig at ingen ble skadet
En kranbil har veltet midt på Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.
Les mer på: vg.no
 
2018.09.04  Kranbil veltet en meter fra Ola: – Jeg hadde englevakt
Kranbilen knuste bilen til torghandler Ola Dale (47) i Stavanger da den veltet uten forvarsel. Flere personer var mindre enn en meter fra å bli truffet.
Les mer på: nrk.no
 
2018.08.22  Ble truffet av rør på 2,5 tonn
En person ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke i Vestre Strømkaien i Bergen sentrum onsdag formiddag.

Arbeideren skal ha blitt truffet av et 2,5 tonn tungt rør i forbindelse med flyttingen av et tolv meter langt bossrør, skriver BA.

En gravemaskin ble brukt for å manøvrere røret, og arbeideren som ble skadet skal ha stått på bakken ved siden av da ulykken skjedde.

– Det er en alvorlig ulykke. Det er et rør som har blitt flyttet, og sannsynligvis har en stropp røket, sier operasjonsleder Terje Magnussen i politiet til BA.

Arbeideren skal ha blitt fraktet til Haukeland sykehus med alvorlige skader i en fot.

Det er BIR Nett som har det overordnede ansvaret på byggeplassen.
Les mer på: bt
 
2018.08.20  Mann lettere skadd etter å ha blitt truffet av gravemaskin-skuffe
Mannen ble tatt hånd om helsepersonell, skriver politiet på Twitter.

Vedkommende har gått inn i ambulansen selv, så vi tror det er snakk om lettere skader, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt.
Les mer på: adressa.no
 
2018.07.29  Lift traff høyspentledning
En mann ble kraftig forbrent på bryst, rygg og arm etter at en lift traff en høyspentledning i Ski fredag kveld. Sykehuset opplyser at han er livstruende skadd.

Ulykken skjedde like etter klokken 11 fredag kveld. Øst politidistrikt skriver på Twitter at vedkommende holdt på med vedlikehold på toglinjen, da liften han arbeidet i traff en høyspentledning.
Les mer på: tv2.no
 
2018.07.28  Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd
Anleggsmaskinen veltet med fører på innsiden. Mannen i 30-årene er lettere skadd og sendt til Førde Sentralsjukehus med helikopter.

Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt sier til VG at anleggsmaskinen veltet i et steinbrudd ved Dyrstad. Føreren ble med maskinen et stykke ned steinbruddet, men kom seg ut på egenhånd.
Les mer på: bt.no
 
2018.07.28  Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd etter maskinvelt
Klokken 11.30 i dag meldte Helse Førde på Twitter at det har skjedd en ulykke med en anleggsmaskin ved Dyrstad i Bremanger kommune.

Anleggsmaskinen veltet med fører på innsiden. Mannen i 30-årene er lettere skadd og sendt til Førde Sentralsjukehus med helikopter.
Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt sier til VG at anleggsmaskinen veltet i et steinbrudd ved Dyrstad. Føreren ble med maskinen et stykke ned steinbruddet, men kom seg ut på egenhånd.

- Vi skal ta noen avhør, så varsler vi Arbeidstilsynet, sier operasjonslederen til VG.
Les mer på: bt.no
 
2018.07.17  En mann i 70-årene mistet livet da han fikk en talje i hodet.
En mann i 70-årene mistet livet da han fikk en talje i hodet i en arbeidsulykke i Oppdal tirsdag ettermiddag.

– Ulykken skjedde under arbeid på et gårdsbruk. En mann i 70-årene er bekreftet omkommet. De pårørende er varslet. Politiet etterforsker hendelsen, opplyser operasjonssentralen i Trøndelag politidistrikt.
Les mer på: adressa.no
 
Kontakt oss

Adresse

Thorøyaveien 21

3209 Sandefjord

  +47 33060500

  asas@asassert.no