Sertifiseringsorgan for sakkyndige og opplærings-virksomheter

ASAS Sertifisering AS Kontakt

2018.03.14: Kranbil smalt i gangbru med krana oppe -- 2018.03.06: Bonde omkom etter kornkjøring med hjullaster -- 2018.02.26: Åtteåring påkjørt under snørydding i Lillehammer -- 2018.02.16: En dansk arbeider ble klemskadet av kran i en arbeidsulykke fredag formiddag. -- 2018.02.14: Mann ble skadet i arbeidsulykke – kom i klem mellom rekkverk og anleggsmaskin -- 2018.02.14: Mann overkjørt av gravemaskin i Gjerstad -- 2018.02.11: En mann i 60-årene ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke på Dora i Trondheim. -- 2018.02.01: Kranuhell: Port fall ned og trefte tilsett – 23-åring sendt til sjukehus -- 2018.01.28: En mann skadd etter truckvelt -- 2018.01.26: Alvorlig arbeidsulykke i Oslo: Stålbjelke falt ned fra kran --

Usikker på sertifisering? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Fordi vi kan sertifisering!

Vi har revisorer spredt over store deler av Norge

Les mer på våre sertifiseringssider for å lære mer!

Hilsen oss i ASAS Sertifisering AS

Hva slags sertifiseringer og tjenester tilbyr vi:


 • Opplærings-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt sertifisert sikkerhets-opplæring §10-3
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Sakkyndig-virksomhet

 • Arbeidsutstyr underlagt underlagt sakkyndig kontroll §13-1
 • I henhold til krav til sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP


 • Parallell-virksomhet

 • Alle typer arbeidsutstyr underlagt §10-3 og §13-1
 • I henhold til krav til opplærings-virksomheter §8-1 og sakkyndig-virksomhet §8-6
 • Sertifikat utstedes etter oppfyllelse av krav og endt sertifisering
 • Tilgang på ASAS-DP
 • Vi samkjører revisjon for begge sertifiseringsområder

Om oss

ASAS Sertifisering AS er et av Norges ledende sertifiseringsorganer for sertifisering av virksomheter som arbeider med sertifisert sikkerhets-opplæring og sertifisert sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid.

Etter krav fra Direktoratet for Arbeidstilsynet (DAT) - er alle virksomheter som utfører sakkyndig kontroll og/eller opplæring for bruk av arbeidsutstyr som faller inn under Forskrift om utførelse av arbeid - pålagt å sertifiseres av et sertifiseringsorgan utpekt av DAT.

ASAS Sertifisering AS har slik utpeking.

Opplæring

Opplærings-virksomheter

Kriterier sertifisert sikkerhetsopplæring:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sertifisert sikkerhets-opplæring etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer opplæringsvirksomheter etter Samordningsrådets bransjekrav for opplæringsvirksomheter.

Cinque Terre

Sakkyndige virksomheter

Kriterier for sakkyndig kontroll:

Samordningsrådet har utarbeidet utfyllende normative bransjekrav for sakkyndig kontroll av arbeidsutstyr etter Forskrift om utførelse av arbeid. Forskriften med veiledning stiller funksjonskrav og i dokumentene som kan leses på SGS sine websider er disse kravene utdypet etter mandat fra Direktoratet for Arbeidstilsynet. Sertifiseringsorgan utpekt av Direktoratet for arbeidstilsynet sertifiserer SAKKYNDIG VIRKSOMHET etter Samordningsrådets bransjekrav.

ASAS DokumentPortal

Sikkerhet for dine sertifiserings-dokumenter

ASAS - DP

Vi tilbyr vår tjeneste som kalles ASAS-DP (ASAS DokumentPortal) som er en portal bygget på Microsoft Sharepoint. Vi gir deg enkelt tilgang til ditt eget område og kun personer vi gir tilgang - får laste opp og lese dokumenter. Vi har full tilgang og kan se de siste dokumenter du har lastet opp og bruke dette til revisjonsarbeidet.

Våre medarbeidere

Møt teamet bak ASAS - våre eksperter:


Ewa

Ewa Raade Gravdal

Daglig leder

Ellington

Ellington Wilkins

Revisjonsleder

Jane

Jane Rogers Bøe

Kontormedarbeider

+

Nyheter

Informasjon og nyheter for sertifiserte virksomheter(siste 10):
Les alle nyheter


2018.03.14  Kranbil smalt i gangbru med krana oppe
Klokka 10:49 onsdag formiddag 14. mars smalt det på Bispeveien, da en lastebil med kran gikk oppi gangbrua på Linnestad.

Førerkortbeslag på stedet
Ingen andre skal være involvert i ulykken. Sjåføren av lastebilen er oppegående. Politiet har tatt beslag i hans førerkort.

Lastebilen havna godt uti grøfta etter smellen, som har vært kraftig.

Hele gangbrua har vært i bevegelse, det kan man se av snø og is som er flytta på på begge ender av brua. Muren er pulverisert der krana traff, og armeringsjern står ut til alle kanter.
Les mer på: reavisa.no
 
2018.03.06  Bonde omkom etter kornkjøring med hjullaster
Lokalsamfunnet er sterkt preget etter at en 50-årig gårdbruker omkom i en arbeidsulykke mandag ettermiddag ved 17-tida.

Den tragiske ulykken skjedde på en gård cirka tre kilometer sør for Stange sentrum. Bonden holdt på å kjøre korn på låven da ulykken skjedde.

Politiadvokat Frode Aabak i Innlandet politidistrikt sier at det fremdeles arbeides med å finne årsaken til ulykken, men det er på det rene at bonden kom i klem. Han kjørte en hjullaster for å transportere korn, men denne veltet.
Les mer på: Hamar arbeiderblad
 
2018.02.26  Åtteåring påkjørt under snørydding i Lillehammer
En gutt på åtte år ble påkjørt av en mindre hjullaster som ryddet snø ved Skogenhallen og barneskolen i Søre Ål i Lillehammer.

Han har fått brudd i en fot, men er ellers uskadet.
Les mer på: Gudbrandsdølen Dagningen
 
2018.02.16  En dansk arbeider ble klemskadet av kran i en arbeidsulykke fredag formiddag.
Det skal ha vært i forbindelse med arbeid med en kran på Aibel, den danske statsborgeren skal ha blitt skadd. Mannen i 50-årene fikk klemskader i en arm og er blitt fraktet til sykehus.
Les mer på: Haugesunds avis
 
2018.02.14  Mann ble skadet i arbeidsulykke – kom i klem mellom rekkverk og anleggsmaskin
Klokken 10:34 fikk politiet i Finnmark melding om en arbeidsulykke med personskade i Vadsø. Det melder de på Twitter klokken 13:17.

I følge twittermeldingen skal en mann ha kommet i klem mellom et rekkverk og en anleggsmaskin.

Ifølge Gunnar Øvregård skal en mann i 60-årene ha blitt fraktet med ambulanse til sykehus etter hendelsen, som skjedde i Vadsø sentrum. Mannen skal ha vært bevisst da han ble fraktet fra stedet.
Les mer på: ifinnmark.no
 
2018.02.14  Mann overkjørt av gravemaskin i Gjerstad
En familiefar i førtiårene har omkommet i en arbeidsulykke i Gjerstad. Mannen ble overkjørt av en gravemaskin under arbeid med en vannledning.

I følge politistasjonssjefen arbeidet gravemaskinen med en vannledning da ulykken skjedde. Fører skulle motta en beskjed, og vedkommende var ikke klar over at det stod noen på siden av maskinen.
Les mer på:
 
2018.02.11  En mann i 60-årene ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke på Dora i Trondheim.
Sjåføren var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til St. Olavs hospital onsdag kveld. Mannen fikk en metall- eller betongsøyle over seg i forbindelse med lossing fra et vogntog på Dora i Trondheim.
Les mer på: adressa.no
 
2018.02.01  Kranuhell: Port fall ned og trefte tilsett – 23-åring sendt til sjukehus
Ein 23 år gammal mann ser sendt til sjukehus etter at han fekk ein port over seg ved Førde sementvare.

Politiet melder ein kranførar har køyrt ein kran med last. Lasta har komme bort i ein port, som har falle ned på den 23- år gamle mannen. Han skal ha fått skader i nasen, og i ein fot.
Les mer på: firda.no
 
2018.01.28  En mann skadd etter truckvelt
Det har skjedd en arbeidsulykke på Øya ved Trondheim Spektrum fredag morgen.

Kom i klem
- Truck har veltet, en person skadd og kjørt St.Olavs for undersøkelser. Politi til stedet for undersøkelser, meldte politiet i Trøndelag på Twitter.
Les mer på: adressa.no
 
2018.01.26  Alvorlig arbeidsulykke i Oslo: Stålbjelke falt ned fra kran
En stålbjelke skal ha falt ned fra en byggekran og ligger delvis utenfor en takkant midt i Oslo sentrum. Kranen er blitt brukt i arbeid ved en fem etasjers bygning i krysset Akersgata/Grensen i Oslo sentrum, og er over 30 meter høy. Stålbjelken skal veie over ett tonn.
Les mer på: Nettavisen.no
 
Kontakt oss

Adresse

Thorøyaveien 21

3209 Sandefjord

  +47 33060500

  asas@asassert.no